logo
HOME
HESTE
NYHEDER
KONTAKT
LINKS
HESTE - Balkan Trail - Om turen
.
.
.
 
Bulgarien
  Om landet
  Fra A-Z


Bulgarien
 
Riding Base
"Balkan"
  Om stedet
  Dagbog
  Galleri

Riding Base Balkan
 
Riding Base
"The Valley of
Roses"
 
 Om stedet
  Galleri

Riding Base The Valley of Roses
 
Balkan Trail
  Om turen
  GalleriBalkan Trail
  Trail to Mount Botev
  Om turen
  GalleriTrail to Mount Botev
 

Balkan Panorama Trail
  Om turen
  Galleri

Mini trail til Central Balkan National Park
 
Trail til "De syngende klipper"
  Om turen
  Galleri


Trail til ”De syngende klipper”
 
Nature Adventure familieuger
  Om turen
  Galleri


nature_adventure_familieuger_2007.asp
 
Galleri 2012
pixel
Home » HESTE » Mini trail til Central Balkan National Park » Om stedet


Mini trail i Balkanbjergene

Mini trail til Central Balkan National ParkRiding base “Balkan” ligger på et lille plateau i landsbyen Ostrets, Apriltsi med den mest fantastiske udsigt til Balkanbjergenes højeste bjergtop Mt. Botev 2376 m og med hele den kæmpe nationalpark som nærmeste nabo. Naturen og terrænerne er som skabte til dette mini trail på vores herlige heste!

Mini trail til Central Balkan National Park er baseret på overnatninger i Apriltsi og midt i nationalparken i ca. 1450 m. Det er det perfekte valg for ryttere, der gerne vil kombinere de mange ridemuligheder omkring Riding base ”Balkan” og ride ud i bjergene i et kæmpe naturbeskyttet område.

Vores mini trail er for dig, der kunne ønske at ride gennem og omkring gamle landsbyer og det at ride ud midt i Balkanbjergenes vilde natur. Du vil kombinere rideoplevelserne med trail ridningens fornøjelser. Måske bruge dette minitrail som en forberedelse til vores klassiske Balkan Ttrail eller Trail til ”De syngende klipper” – eller du har allerede redet med os og ved, at dette smørhul er værd endnu flere timer på ryggen af vores dejlige heste.

Central Balkan National Park
Nationalparken er en af de mest værdifulde og blandt de største beskyttede områder i Europa. Den dækker 716 km2 og blev etableret i 1991 for at beskytte den helt unikke natur, flora og fauna. Nationalparkens symbol er brunbjørnen, der lever netop her. Det er her vi rider op og ind i en kæmpe naturoplevelse. Hele 3 nætter i parken giver mulighed for at følge ørnenes cirkler, betragte de sjældne fugle og opleve kæmpe fåreflokke eller vilde heste græsse på toppen af bjergene. Vores ”Balkan Trail” følger de gamle stier gennem Nationalparken og ”Trail til De syngende klipper” går til et af reservaterne i parken. Du kan finde flere oplysninger om alle de værdifulde og sjældne planter og det enestående dyreliv under ”links”.

Højdepunkter:
Eventyrlig ridning gennem de maleriske landsbyer Ostrets og Novo Selo. Ridning i Central Balkan National Park. Fantastisk flora & fauna, pragtfulde panoramaer og majestætiske bjerge.

Dag for dag program

Dag 1

Afhentning i lufthavnen. Kørsel til Riding base ”Balkan”. Privat indkvartering. Velkomstmiddag.

Dag 2

Om morgenen møder vi hestene for første gang og efter introduktionen mellem rytter og hest rider vi ud i de pragtfulde terræner omkring den lille landsby. Vi rider ca. 10 km og frokosten foregår ved en lille flod. Efter frokost rider vi tilbage til Riding base ”Balkan” i forskellige gangarter. Overnatning i Apriltsi.

Dag 3

Vores mini trail starter om morgenen, hvor vi rider gennem udkanten af landsbyerne og langs med en af floderne. Efter frokost går det op i bjergene og vi rider ind i nationalparken. Vi rider ca. 3 timer opad til ”Mandrata” i 1450 m – et tidligere bjergmejeri – nu renoveret og med værelser med eget brus/toilet. Vi spiser middag ved brændeovnen og ser solen gå ned bag bjergene.

Dag 4 & Dag 5

To hele ridedage er afsat til ridning i nationalparken ”Central Balkan National Park”. Vi kan udforske den både til fods og til hest. Måske møder vi en af parkens rangere og får lidt flere informationer om parkens unikke flora & fauna. Mulighed for at ride op til den myte omspundne top Maragidik (1889m) eller måske Mt. Botev (2376m) – dette afhænger af vejr og vind, ridesituationen på dagen og rideføreren vil informere på stedet om det er muligt. En anden mulighed er at ride ud og se de vilde heste. Sammen med rideføreren planlægges dagene. Hvor mange timer(typisk 2 timer formiddag og 2 timer eftermiddag), hvornår osv. besluttes på stedet.

Dag 6 Efter morgenmaden rider vi mod nord og efter at have redet forbi et par bjerghytter går det ned ad bjergene. Vi rider ud af parken og kommer ned for foden af Balkanbjergene, tilbage til Riding base ”Balkan”. Vi overnatter i det samme hus som de to første nætter.
Dag 7 Idag rider vi over bjergtoppene Ostrets og Peperi – under “Den sorte top” (1500m) til et lille kloster. Vi spiser frokost eller lunchpakke i klosterhaven, hvorefter vi rider over marker og enge tilbage til staldene.
Dag 8 Morgenmad og fri indtil det igen går tilbage til lufthavnen.


Ankomst

Nærmeste lufthavn er Sofia, der ligger ca. 180 km fra Riding base Balkan. Afhentning og kørsel til lufthavnen arrangeres, så det passer bedst for alle ryttere.

Ridningen
Ridningen
Ridtene er meget varierede både hvad angår terræn og tempo. Også her rider vi i westernsadler med små sadeltasker. Medbring selv en lille bæltetaske til camara og solcreme.

 

 


Klima:
Vejret i bjergene er altid omskifteligt og selv på den bedste sommerdag kan der komme en byge. Der er store temperaturforskelle mellem nat og dag, så husk at medbringe en trøje.

Påklædning
Behagelig ridepåklædning og ridehjelm. Vindjakke, regntøj, langærmet skjorte/trøje og t-shirts. Indesko. Det kan være køligt i bjergene om aftenen. Vandflaske. Glem ikke solcreme, solbriller og myggebalsam. Husk en god bog, en kryds & tværs, kort eller andet, du kan underholde dig med under middagspausen eller på dagene i Nationalparken. Generel uformel påklædning.

Sådan bor & spiser man
Turen er på ialt 7 nætter. 4 nætter er med privat indkvartering i Apriltsi (de to første & sidste to), og 3 nætter i Balkanbjergene. Begrænsede muligheder for adgang til strøm i bjergene og det er ikke ualmindeligt med kun en stikkontakt pr. værelse i Bulgarien. Der er fuld forplejning under opholdet og på trailet. Drikkevarer købes og betales på stedet.

Periode :
Mini trail til nationalparken gennemføres på faste afgange i 2009 med følgende ankomstdatoer: 22/5 - 29/5 - 5/6 - 12/6 - 19/6 - 26/6 & 31/7 - 7/8 - 14/8 - 21/8 - 28/8 - 4/9 - 11/9 – 18/9 – 25/9

Pris:
Kr. 4.750 – Print prisliste her.

Vil du bestille plads eller høre nærmere, kan du gøre det her.

Galleri

 

jagt jagt
Udskriv denne side |

design and maintaned by seedot.com
Copyright © 2004-2013 RideferieBulgarien.dk®